Vinterdäck från Nokian en testvinnare

Vinterdäck från Nokian

Den finska däcktillverkaren Nokian är en av de allra främsta på vinterdäck för ett nordiskt klimat. Det visar inte minst de årliga däcktesterna som genomförs i olika länder, där Nokian alltid finns med bland de allra främsta.

2014 är inget undantag, där Nokian hyllas i flera tester. Bland annat tar tillverkaren hem både Vi Bilägares test av dubbdäck och Aftonbladets test av dubbfria vinterdäck. Men testvinsterna gäller inte enbart Sverige, Nokian kan även stoltsera med fina resultat i test genomförda i andra länder med ett klimat som liknar det svenska, som Finland och Ryssland.

Våra testframgångar bevisar att vi ständigt kan utveckla mer säkra vinterdäck för krävande och skiftande vinterförhållanden. Våra nya innovationer ger däcken mer säkerhet och komfort.
Juha Pirhonen, Nokian Tyres produktutvecklingschef

Lång tradition av tillverkning av vinterdäck

Nokian har en lång tradition av tillverkning av vinterdäck och var en av de första i världen att tillverka däck anpassade för vinterklimatet. 1934 tillverkades ett så kallat väglagdäck för lastbilar och dessa utvecklades sedan till dubbade vinterdäck.

I dag är det en självklarhet för alla bilister att använda vinterdäck under vinterhalvåret, vilket också är en lag i Sverige sedan 1999. Just Nokian håller fortfarande fanan som en av de främsta tillverkarna av vinterdäck i världen och fortsätter att se till att bilister kan färdas tryggt på vintriga vägar i de nordliga delarna av världen.