Säsongens första snö – lika överraskande som vanligt

På torsdagen fick sydsvenska Höglandet, i nordöstra Småland och Östergötland, sin första snö för året. Och precis som vanligt var det många som blev överraskade över den plötsliga halkan och flera olyckor uppstod i snöslasket.

Vinterväglag snö
En kollega i Småland skickade den här bilden från vägarna utanför Nässjö på torsdagsmorgonen.

Anledningarna till olyckorna verkar vara att många fortfarande inte har bytt till vinterdäck och tyvärr är det så att många inte har hunnit se över sina bilar i tid innan den första snön kommer och då hamnar man ofta också i diket med blanka däck. Även om denna snö kanske inte håller i sig så länge så är det dags att byta till vinterdäck redan nu och inte vänta tills lagen kräver det!

Läs mer om vinterdäck och vinterväglag:

Byt däck på din bil

Däcktester från Vi Bilägare

Så kör du bil på vinterväglag